Избрани Новини

КПКОНПИ заведе иск срещу Спас Василев, прочул се като "Александър Николов“

Срещу него е заведен иск в Окръжен съд – Кюстендил на стойност 60 051.88 лв.

Спас Василев, прочул се в социалните мрежи като „Александър Николов“, стана обект на иск от страна на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Преди години виртуалният Александър успя да измами потребители на социалната мрежа с уж добри оферти за самолетни билети. Днес срещу него е заведен иск в Окръжен съд – Кюстендил, който е на стойност 60 051.88 лв. Той е обвинен от прокуратурата в измама – за това, че в периода 2016 – 2017 г. е въвел в заблуждение 7 лица с твърдението, че ще им осигури изгодни самолетни билети.

Историята с фалшивата самоличност въвлече доста хора. На „Александър“ се доверили журналисти, мениджъри, адвокати. Той успява да убеди хора да създадат „Спас Медия“, през която се получавали пари за билети. Трима от съдружниците там дори се оказаха свързани с “Да, България”. Всички те са контактували с Александър Николов в социалните мрежи, без да знаят, че зад този профил се крие друг човек. Той ги убедил, че няма време да регистрира фирмата, защото е зает като директор в западна компания.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество днес прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в размер на 1 821 203 лв. и на други лица. Решенията включват и искове за отнемане на 20 недвижими имота и 9 моторни превозни средства, на обща стойност 446 731.60 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов