Избрани Новини

Забавачи се учат да засаждат дръвчета

Детска градина "Патиланци“ в Микрево се включи в кампанията "Засаждаме бъдеще с гората.бг“

Детска градина „Патиланци" в с.Микрево се включи в общински проект „Гората. БГ“. Проект, който дава възможност на хиляди деца да засадят и отгледат свое собствено дърво. Децата от IV-та група в с.Микрево получиха образователни комплекти, съдържащи семенца, кофички и торф. Всяко дете засади семенца от жълъд, кестен и явор и получи възможността да отгледа собствено дърво, чрез което да допринесе за по-зеленото бъдеще на света.
Малчуганите се запознаха с ползите от горите и особеностите на дървесните видове, които засаждат. Чувстваха се радостни, че са направили едно добро дело за природата и бъдещите поколения. Изпитваха гордост от това, че със собствените си ръце са засадили живот.
Когато семенцата покълнат и станат фиданки, ще бъдат засадени, с което децата ще участват в цялостния процес по отглеждането на едно дърво.
„Гората.бг“ е една чиста инициатива от хората за хората, която има за цел да подпомага засаждането на нови гори и дървета за България, както и да променя хората към по-добро, като ни вдъхновява за различни добри дела и ни показва, че всички заедно можем да направим по-добър света, в който живеем.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов