Избрани Новини

Мосомище се похвали със спечелен проект

Предстои ремонт на сградата на ОДЗ "Пролет"

Проект прилагащ мерки за енергийна ефективност на сградата на ОДЗ "Пролет", с.Мосомище" на община Гоце Делчев по програма “Красива България“ бе одобрен и през тази година предстои неговото реализиране.
Проектът включва: въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата – топлоизолиране на външни стени и покрив; доставка и монтаж на нов котел за преминаване към изгаряне на пелети, подмяна на тръбна мрежа и отоплителни тела в сутерен; направа на метална конструкция и покриване на открити тераси на втори етаж.

С изпълнение на енергоспестяващите мерки сградата ще премине в енергиен клас "С" и ще се постигне цялостна завършеност на обновяването ѝ.
Общата стойност на проекта e 228 701 лв., от които общинското съфинансиране е в размер на 118 925 лева.
През последните години община Гоце Делчев със собствени средства е извършила частични ремонти в сградата на ОДЗ "Пролет" с.Мосомище. През 2018 г. с финансиране от Проект "Красива България" беше извършен вътрешен ремонт на детската градина – подменена бе дограма на прозорци и врати, извършен ремонт на стени и тавани, санитарни помещения, подмяна на настилка, подмяна на тръбна мрежа и отоплителни тела на първи и втори етаж, подмяна на ел.инсталация и пожароизвестителна инсталация, изградена соларна инсталация, доставени 4 броя детски съоръжения.
Това е поредната детска градина на територията на община Гоце Делчев, която ще бъде напълно обновена и в нея ще бъдат създадени прекрасни условия за отглеждане и възпитание на децата, както и за работа на персонала. Заведението се посещава от 70 деца, за които се грижат 13 души персонал.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)