Избрани Новини

Завърши Световното младежко първенство по алпийски ски (снимки)

Взеха участие 179 алпийци от 44 нации - 103 мъже и 76 жени

Юбилейното Световно младежко първенство по алпийски ски Банско’2021 вече е в историята. То ще бъде запомнено като едно от най-успешните, въпреки многобройните трудности по провеждането му.
Световната федерация по ски /FIS/ повери на най-добрия български зимен курорт организирането и провеждането на 40-тото поред младежко първенство и не сгреши. Състезатели, специалисти и наблюдатели дават възможно най-висока оценка на Банско за перфектната организация, безупречното осигуряване и спазване на техническите и спортни параметри, но и за гарантираната безопасност за здравето на всички.
Ограниченията за публика, с цел превенция срещу коронавируса, не дадоха възможност зрителите да наблюдават състезанията по трасето „Марк Жирардели”, но директните излъчвания показаха на милиони зрители по света бъдещите звезди в алпийските дисциплини.
В първенството взеха участие 179 алпийци от 44 нации - 103 мъже и 76 жени. Сред тях бяха нашите състезатели Константин Стоилов, Никола Семерджиев, Калин Златков, Ева Вукадинова и Юлия Златкова, които се представиха достойно в съревнованията на световния младежки елит.

Италианката Софи Матиу спечели световната титла на слалом от първенството по ски за младежи и девойки. Матио изпревари с 0,20 сек. Моа Мусенер (Шв), а трета на 0,21 сек. е Ей Джей Хърт (САЩ). Участваха 71 състезателки от 34 държави. Ева Вукадинова е 26-та, а Юлия Златкова 27-та до 21 г. и пета в класирането до 18 г. Тимът на Австрия спечели отборната купа „Марк Ходлер“.

Организаторите на първенството заслужено получават адмирации и затова, че успяха да осигурят трасетата за състезанията и тренировките в отлично състояние в продължение на 10 дни.
Банско утвърди авторитета си на гостоприемен домакин и показа за пореден път, че умее да се справи успешно и на световно ниво с организиране на най-авторитетни спортни прояви.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)