Избрани Новини

Благотворителен великденски базар обедини жителите на Крупник

За Лили се продават яйца и великденска украса в храм "Рождество Богородично“ - Симитли

Пъстроцветен благотворителен великденски базар обедини жителите на село Крупник.

Препълнени маси с уникални ръчно направени красоти, подходящи за празнична украса, с характерните символи венци, боядисани яйца, кошници и панери посрещат хората, минаващи през площада в селото.

Ентусиазирани и с пълни сърца малки и големи идват, за да си купят от тях с надеждата да помогнат. Да помогнат на Лили от Крупник.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметът на Крупник Иванка Чакалска, както и много жители на селото не пропуснаха да си купят по нещо от красотите, подредени за продажба.

Каузата, която обединява крупничави, цели да помогне на Лили Вескова. Базарът е организиран от Кметство Крупник и СУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Той бе отворен в 9:30 часа и ще продължи до 17:30 часа или до изкупуване на всички изделия, така че който желае да се включи в благотворителната кампания, като закупи нещо, за да помогне, може да го направи в рамките на целия ден.

Благотворително, за Лили, се продават яйца и ръчно изработени красоти - великденска украса и в храм „Рождество Богородично“ – Симитли. Инициаторите там са децата от Неделното училище към храма и ръководителят им г-жа Дафкова.

Нека заедно да внесем лъч надежда и празнична светлина на Лили, призовават организаторите на благотворителните прояви.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов