Избрани Новини

Eнергията на рока завладя Банско през уикенда (снимки)

Традицията е константа

Две поредни вечери центърът на Банско беше завладян от рока. В „Пирински рок вечери“ жителите и гостите на града слушаха любими български мелодии и световни евъргрийни. На сцената на площад „Никола Вапцаров“ излязоха Дичо и групите Рока Рола, Бендида и Конкурент. Те успяха да зарадват публиката с широк диапазон рок музика – от балади до хеви метъл парчета, от златните години на рока до най-актуалното в жанра.
С рок вечерите в подножието на Пирин Банско затвърди имиджа си на фестивална и музикална лятна дестинация, където има за всекиго по много от всичко.
Часове преди рокът да завладе централния площад, традицията беше представена на площад „Възраждане“ от песните на мъжката вокална група „Стар мерак“ и сладкодумните бански баби, които пресукваха и плетоха шушони. Традиционно, семейство Джолеви – Нина и синовете и́ Цветомир и Лъчезар, подредиха изложбата си в Туристическия информационен център.
И на друг емблематичен площад в Банско – „Оборище“, известен повече като Костей блата, музиката доминираше до късно през нощта. Пазителите на традицията на кукерските карнавали от едноименната махала събраха на курбан за здраве своите близки и приятели.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов