Избрани Новини

Доган ще затрие комунистите

Такъв купен и контролиран вот е непознат в новата ни история

Докато пиша тези редове може би нейде из Боянските сараи вървят поредните пазарлъци за реанимация на политическия труп Олигарски и неговият провален кабинет. Само че не разбирам приказките за изнудване от ДПС с цел повече министерства. Какво има да натискат, та и сега всички министерства са техни.
Дори и във ведомствата на уж експерти, с принадлежност към социалистите бъка от назначения на люде с имена далечни от изконните български фамилии.
Нищо лошо де, но с какво право ДПС спечелиха 350 хиляди гласа в България и взеха цялата власт? По стечението на чии обстоятелства Местан дерибейства вече година, а Цоневци и Моневци дрънчаха от сутрин до вечер, че натикали в ъгъла ГЕРБ и Борисов получили доверието на над 3 пъти повече избиратели.
Тези въпроси получиха своя отговор в неделната вечер. Видно е, че етническата партия хвърли всичките си ресурси и схеми само и само да закрепят някакси на власт матрьошката Орешарски. Такъв купен и контролиран вот е непознат в новата ни история. А лошото е че Местан вече не се свени да посяга върху българските светини – места натоварени с емоция и родова памет.
Например – Перущица! В градът разпилян след Априлското въстание, където 150 години турчин не можеш да видиш се оказа, че ДПС е втора политическа сила. Всичко това показва само едно – наглост, наглост и пак наглост.
Още когато ДПС за първи път заговориха, че евроизборите ще са лакмус за властта стана ясно какво целят. Но се престараха , а и бяха донякъде изиграни. От свободния български народ, който не понася измамниците от „Позитано“ 20 и техния провален лидер Станишев.
Не вярвам Движението да прояви държавническа мъдрост и зрялост – нищо че ни облъчват от сутрин до вечер кви велики политици били алколохоликът от Сараите и слугата му – дървеният философ от момчилградските села. Те толкова власт никога повече няма да видят – изиграха си картите прекрасно, яхнаха народа и показаха, че те ще карат влака – ако искат ще направят Пеевски еврокомисар – дреме им на шапката, нали вадят кинтите и печелят 20 процента.
Колкото и странно да звучи надеждата ми е в БСП – защото флиртът им с Доган вече струва толкова, че не ясно дали през 2017-та (когато би следвало да има редовни парламентарни избори) ще влязат в Народното събрание. Резултатът на АБВ и гласовете за социалните обещания на Бареков ясно показват, че вече има ясни кандидати за наследството на разпадащата се столетница. Която тръгва по пътя на СДС ако продължи да е проститутката на Доган.
Язък за хилядите дали живота си за тази партия преди десетилетия. Аз не споделям тяхната идеология, за мен тя е вредна и нехуманна. Но пък уважавам борбата за идеи, днес извратени до поръчките на Моника и постовете в Европа на Сергей.
Язък за баща му партизанин – вероятно се върти в гроба виждайки продажността и безгръбначието на фалиралия политик Станишев.
Нека продължат постарому, няма по сигурна гаранция за закриването на социалистическата партия от запазването на статуквото по червените върхове.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов