Избрани Новини

Многостранната...жена!

В общи линии, с каквото и да се занимава, жената има няколко основни роли, но за щастие, природата й е дала способността да ги съчетава умело

Жената - домакиня
Домът й винаги е чист и красиво подреден, а на масата чакат няколко апетитни гозби. Тази жена може да носи престилка, независимо, че до преди 10 минути е била в офиса и видът й с нищо не е издавал кулинарните й способности. Когато е у дома, при семейството си обаче, тази роля й приляга напълно, за радост на близките й. Няма нищо лошо да изиграе перфектната домакиня, стига с това да не се изчерпва всичко, което е, защото често такива жени са силно подценявани и възприемани само като слугини вкъщи.
Как да я изиграем: Всяка роля се изиграва добре, когато се вживеете истински в нея. Затова, докато сте жената - домакиня, бъдете такава, и накарайте домашните да се почувстват щастливи от това, но им дайте да разберат, че сваляйки престилката, имате време до второ действие и вие, също като тях, се нуждаете от почивка.
Жената - дъщеря
Родителите ни от малки ни насаждат какви трябва да бъдем и се опитват да ни моделират спрямо собствените си представи за правилно и погрешно. И макар и пораснали, ние продължаваме да се държим пред тях така, както се очаква. Да бъдеш дъщеря понякога е сложна задача дори и за най-добрите "актриси", но така или иначе, това е роля, която ни се налага да изпълняваме цял живот и няма измъкване.
Как да я изиграем: Да правите онова, което се очаква от вас, не означава да сте лицемерни, а само да представите онази част от себе си, която смятате за уместна в дадената ситуация. В случая, пред родителите ви, сами знаете кое няма да им се хареса. Ако сте решили да ги държите встрани от живота си и не искате да ви се месят - добре. Единственото, което не бива да спирате да правите, е да им показвате, че все пак са важни за вас.
Жената - служител
Дори да сте завели преди броени минути разплаканото си дете на градина, стъпвайки в офиса, от вас се очаква да сте делови и да се заемете съсредоточено със служебните си задължения. Това, разбира се, става доста трудно, когато в главата ви се въртят куп нерешени проблеми у дома, в комбинация с драмите на най-добрата ви приятелка, или скарването с половинката... Трудно е да отсеете мислите си и да бъдете само на професионална вълна, но колкото повече се оплитате в множеството си роли, толкова по-трудно ще ви е да ги вършите... и щом се приберете, ще се ядосвате, че не сте успели да се справите със задачите в службата. Така ще прехвърляте до безкрай проблемите от едната си роля в другата и обратно...
Как да я изиграем: Елиминирайте по възможност всички разсейващи фактори и се опитайте да се съсредоточите максимално върху работата си. Ако наистина успеете да го направите, после ще имате време и сили за останалото.

Жената - в обществото
Тук деловият вид също е част от "реквизита", с който си служите за изпълнението на ролята си. Ако се занимавате с някакъв вид обществена дейност, би било уместно да си предадете приветлив вид, будещ доверие, но и респект, и да покажете онази част от себе си, която искате да бъде уважавана и чута.
Как да я изиграем: Заложете на по-консервативния вид, обърнете внимание на облеклото, стойката, дори походката си. Всички тези неща допринасят за това доколко насериозно ще ви възприемат, в зависимост от целта, която искате да постигнете.
Жената - съпруга
Ролята, която ще играете в брака си, зависи от отношенията между двамата и "ролите", които сами сте си определили. Имайте предвид, че веднъж разпределени, те трудно се преотстъпват и променят, затова отваряйте си очите навреме и не се съгласявайте да поемате роли, които не ви изнасят. Така никой от двама ви няма да се чувства добре и конфликтите няма да закъснеят.
Как да я изиграем: Бъдете искрени и ясно заявете какво бихте могли да дадете на партньора си и какво очаквате от него. Така или иначе най-често ролите в личните отношения, където няма ясна йерархия, се разпределят от самосебе си. Имайте предвид, че дори да ви се даде главната роля, в която да имате последната дума за всичко, това е освен предимство, и отговорност, както и още едно задължение.
Жената - майка
За някои жени това е ролята на живота им, докато за други е по-скоро етап, в който временно са престанали да бъдат себе си и да се развиват като личности, за да се погрижат за малкия човек. Така или иначе, щом сте влезли в тази роля, ще я играете.
Как да я изиграем: Най-важното, което трябва да направите, е да следвате не правилата, написани от други хора, а собствения си усет и инстинкт. Това поне е нещо, което всяка майка получава "отгоре" и този вътрешен глас винаги ще ви подсказва какво да правите, когато се колебаете. Ако го слушате и подхождате с търпение и любов, няма начин да сбъркате и да се провалите в тази си роля.
Жената - любовница
Независимо колко прилично се държите в обществото и колко консервативен вид сте си придали, все пред някого изигравате и тази роля :) И в това няма нищо лошо, или нередно.
Как да я изиграем: Обикновено се съгласува със сексуалния партньор - важно е представите и нагласите ви за секса да не се разминават, останалото е въпрос на настроение. Играйте искрено, давайте и получавайте. Не забравяйте от време на време да "рефрешнете" героинята си, за разнообразие. Как - вие си знаете най-добре.
Жената - приятелка
В обкръжението ви със сигурност има поне 2-3 приятелки, с които прекарвате времето си и им споделяте онова, което ви вълнува, както и те на вас. Да бъдете приятел е дългосрочен ангажимент и като такъв понякога ще ви се налага да изслушвате дълги тиради, да страдате и съпреживявате болките на другите, и разбира се, да се радвате на техните успехи.
Как да я изиграем: Приятелството означава споделеност. Преценете внимателно на кого можете да се доверите. Животът сам ще ви го покаже, като изпаднете в 1-2 нелеки ситуации и видите кой как реагира и останал ли е до вас. Залагайте не на количеството, а на качеството. Бъдете верни на приятелите си и ако са искрени, ще ви отвърнат със същото.
Жената - Жена
Да не забравяме, че освен всичко друго, вие сте Жена, която има нужда да се грижи за себе си, да подчертава типично женските си качества, да отделя внимание на външния си вид... или просто да бъде себе си, да се изразява по всички възможни начини, които женствеността й изискват. Гледайте да не се изгубите някъде из другите роли и да забравите за тази, защото именно тя ви прави това, което сте. Жена!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов