Избрани Новини

13-годишната Анелия получи дългоочаквания коледен подарък – йоркширски териер, Ат.Камбитов й го връчи лично

Симпатичен йоркширски териер получи най-послушното дете на Благоевград. Кученцето, което е със завидно родословие, беше докарано чак от Варна, за да бъде изпълнено коледното желание на щастливката Анелия Гущерова. Момиченцето сияеше от радост, когато получи от кмета д-р Атанас Камбитов малката жива топка, която се зарадва на новата си собственичка. Сълзи от радост имаше в очите и на другите деца, отличени за коледните си писма, информираха от пресцентъра.

Анелия Гушерова осъществи коледната си мечта – малък йоркширски териер – след искрено писмо до Дядо Коледа, пуснато под елхата в центъра на Благоевград. „Вярвам в чудеса и чудеса се случват!”, възкликна Ани, когато взе в ръце кошницата със своето невръстно кученце, за което бе мечтала. „Това беше най-съкровеното ми желание”, допълни 13- годишната възпитаничка на 7 СОУ „Кузман Шапкарев” в Благоевград и благодари от сърце на кмета и неговия екип.

В ролята на белобрадия старец, както бе обещал,  се превъплъти самият кмет, който раздаде не един, а десет подаръка на деца, които бяха пуснали своите писма в кутията на желанията, под коледно-новогодишната елха в града. На специална среща в кабинета на кмета Камбитов, 10 деца и техните родители трепетно очакваха изненадите, които бяха подготвени за тях. Сред щастливците бяха Ферди и Никола от „Хлапетата”, които бяха изненадани от техния приятел Пресиан Илиев. В своето писмо до Дядо Коледа Пресиан обясняваше на белобрадия старец, че за себе си не иска нищо, но моли за подаръци за неговите приятели Ферди и Никола. Така двамата получиха екипи на любимия си отбор –ЦСКА. Подарък получи и самият Пресиан - топка на неговия любим футболен отбор „Барселона”, тъй като по думите на кмета Камбитов: „Никое добро не бива да остава невъзнаградено”. С всеки подарък, кметът отправяше и благопожелание към децата. Той бе категоричен, че децата на Благоевград са много умни, мъдри и възрастните по- често трябва да се вслушват в техните думи. Подарък – комплект за рисуване, получи Анастасия, Жорко пък получи поликлиника за животни, а кметът категорично заяви, че скоро и възрастните благоевградчани ще имат приют за безстопанствени животни. „Лего сити” получи пък Деси Крекманска, за да е винаги навреме, както е и самият кмет, Катрин Борисова си беше пожелала часовник. Голям плюшен лъв прегърна Мими Размирска, а таблет на който обеща и да работи, получи Ирина Данаилова.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов завърши трогателната среща с това, че подаръците за благоевградските деца ще продължат и през годината. Те ще бъдат за всички под формата на спортни площадки, игрища, зали, където децата да могат да се развиват и да спортуват. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)