Избрани Новини

Проф. В. Топенчаров, БСП:Целта на предстоящите избори е "да приберем нашите гласове"

„БСП да бъде първа политическа сила на евроизборите през май. Не цялата Коалиция, а именно БСП да излезе първа и да надвие ГЕРБ’’, заяви председателят на Движението на ветераните професор Владимир Топенчаров на днешното регионално съвещание на ветераните в залата на Районно управление на горите. Срещата бе организирана по идея на Венци Кожухаров, който е председател на движението на ветераните в Благоевград.

Съвещанието бе открито с доклад на професор Топенчаров, който започна с представянето на актуалната политическа обстановка в страната, както и поставените цели не само пред ветераните, но и пред всички социалисти. Той отбеляза, че след политическите протести в София се усеща сигурност в правителството и държавата. Забелязвало се прогрес в социалната сфера, макар и малък, съобщават от пресцентъра на партията.

Професор Топенчаров сподели, че според него най-големият противник на БСП  днес се явява не кой да е, а самият президент на Републиката, „който  работи за тези, които го издигнаха, а именно ГЕРБ.”

От своя опит и организирани срещи, Топенчаров сподели, че влиянието на АБВ е нищожно, което е било силно неочаквано от него. „Бедата не е, че ще се откъсне електорат, опасното  е, че хората, които вярват в лявата идея ще се подлъжат, че това са нови леви сили” – обясни професорът. Той призна, че хората около АБВ имат силен партиен опит и точно това ще нанесе вреда на Българската социалистическа партия. Затова целта на предстоящите избори е „да приберем нашите гласове”.

Другата важна задача пред БСП е смяната на Европейската комисия, която е дясна и това носи неуспех за България. „Заставаме зад Мартин Шултц, който говори за социализма като преспектива за човечеството. Трябва да има тласък на лявото, за да се смекчи неравенството между бедните и богатите. Тези европейски избори ще бъдат и окрепване на правителството на Пламен Орешарски.” – заяви Топенчаров.

„БСП трябва да бъде първа политическа сила. Неслучайно Бойко Борисов говори за БСП, той не се интересува от останалите, а именно от нас, защото го е страх от Българската социалистическа партия. Обстановката е изключително позитивна за левицата и трябва да се възползваме от нея” – зяви Топенчаров.

„Всеки един от нас трябва да помогне на българина да се изправи и да дойде да гласува. Трябва да се оттърсим от страха и смело да поемем бъдещето си и това на България в свои ръце”, завърши своя доклад председателят на Движението на ветераните професор Владимир Топенчаров.

На срещата присъстваха Симеон Игнатов, Юри Балев, народният представител от Коалиция за България инж. Емил Костадинов, областният председател на БСП - Благоевград Юлиян Гошев, както и областният председател на Младежкото обединение на Благоевград Асен Балабанов. Много младежи и симпатизанти взеха участие в срещата на ветераните, като успяха да зададат своите въпроси на професор Топенчаров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов