Избрани Новини

Шкумбата е новият приятел на децата с увреждания

"Приятел на месеца" е инициатива, чрез която Столична община среща малчуганите с любими български актьори, творци, спортисти и общественици

Популярният български комик Димитър Туджаров - Шкумбата ще бъде лице на кампанията за интеграцията на хората с увреждания, която Столична община провежда, информират оттам. "Шкумбата е приятелят, който прие с огромна радост поканата на Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ да стане приятел на месец юни", пишат от общината.

Актьорът с удоволствие е приел идеята да посети социалните заведенията за деца и възрастни на територията на София, да се срещне и да поговори с потребителите на социалните услуги, да се запознае с ежедневието и проблемите им и да им предложи решението им - с хумор и смях.

Очаква се инициативата "Приятел на месеца" не само да спечели вниманието на популярните и любими български актьори, творци, спортисти и отбщественици, но и "да засили активността, мотивацията и желанието за съпричастност на всеки гражданин на столицата", споделят от Столина община.

Идеята за инициативата е на зам.-кмета Албена Атанасова. През последните месеци децата с увреждания в София си намериха няколко известни и много мили приятели - приятел на месец Май беше Бате Николай, за месец Мар – Светлана Тилкова - Алена, а за месец Април – Лара Златарева - Кака Лара.

Шкумбата ще гостува и участва в мероприятията и празниците, организирани от заведенията за социални услуги за деца, младежи и възрастни хора на територията на Столична община през месеца.

Инициативата разнообразява ежедневието на децата, младежите и възрастните хора, потребители на заведенията за социални услуги, прави срещите и празниците им вълнуващи и запомнящи се, а техните нови Приятели стават съпричастни към социалните каузи на Столична община и хората в нужда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов