Избрани Новини

Затворник с мобилен телефон се отърва от 14 дни в изолатора

Той лежал в леглото си и се опитал да укрие под завивките мобилен телефон

Затворник в Бобов дол, който държал неправомерно мобилен телефон в килията получи наказание 14 денонощия в изолатора, но съдът отмени заповедта на шефа на затвора, съобщи „24 часа”.

На 9 декември м.г. надзирателите направили обиск и претърсване в спално помещение 12, обитавано от А. Й. Той лежал в леглото си и се опитал да укрие под завивките мобилен телефон. Не изпълнил разпореждането на служител от надзорно-охранителния състав да предаде телефона. Най-демонстративно го счупил с ръце и започнал да буйства, като оказал физическа съпротива при изземването на неразрешената вещ.

Така той нарушил две от правилата за реда в затвора и закона за изтърпяване на наказанията и получил 14 денонощия изолиране в наказателна килия. Обжалвал обаче заповедта и тя бе отменена от съда, защото му е наложено само едно наказание за извършването на две отделни и самостоятелни нарушения на Закона.

А. Й. излежава 20-годишна присъда за убийството на приятелката си през 1988 г. Десет години се укривал в Чехия, но го заловили. Наскоро той поиска да бъде преместен в затворническо общежитие от открит тип, за да доизлежи оставащите 5 г. от присъдата си, но му отказаха.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов