Избрани Новини

"Пирин" се завърна в "А" футболна група

Орлетата спечелиха срещу "Бургас"

Футболистите на ОФК "Пирин" изиграха най-добрия си мач за сезона и заслужено спечелиха второто място в "Б" група, както и промоцията в "А", съобщава struma.com. Орлетата разбиха ПФК "Бургас" с категоричното 4:0, като не оставиха съмнение и за момент, дали няма да изпуснах златния шанс за завръщане в групата на майсторите.

На стадион "Христо Ботев" в Благоевград бе истинско шоу, след като 800 знамена се вееха по трибуни от първия съдийски сигнал от близо 5000 привърженици по трибуните. Още в 12-та минута Тасев нахлу по десния фланг и центрира остро, а Тошев с глава отбеляза първото попадение. Именно младият Тони Тасев отбеляза и второто попадение, 3 минути преди края на полувремето, след като проби отново по фланга и със силен удар не остави шанс на стража на гостите.

През второто полувреме домакините се забавляваха, като в 48-та минута резултата вече бе класически. Коцев напредна в наказателното поле и с премерен шут под горната греда отбеляза поредното попадение. В 66-та минута влезлият току що Хаджииванов можеше да покачи, но с първото си докосване до топката я прати от близо в ръцете на вратаря. Владислав Златинов отбеляза четвъртото попадение в срещата, след като в 77-та минута хладнокръвно мушна топката под стража на бургазлии, останал сам срещу него.

Истинска фиеста настана след последния съдийски сигнал, когато феновете на тима нахлуха на терена и заедно с играчите гръмнаха сладкото шампанско. Така, след четири години в долните дивизии, пиринци отново завоюваха правото да се състезават с най-добрите отбори на България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов