Избрани Новини

Андрей Новаков: С програмите на ЕС младите хора могат да реализират идеите и мечтите си

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП се срещна със завършващи училище младежи от село Кочан

"С програмите на Европейския съюз младите хора могат да реализират идеите и мечтите си. Всеки, който има идея, може да я реализира, стига да инвестира в себе си и да учи езици".  Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на среща със завършващи училище младежи от с. Кочан, община Сатовча. На срещата присъства кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сатовча Пламен Поюков.

Андрей Новаков запозна младежите с ползите от членството на България в Европейския съюз и с мерките, които  се предприемат  в борбата с младежката безработица. „Ако някой ви казва, че сте бъдещето, ви лъже. Вие сте настоящето“, заяви Новаков. Той бе категоричен, че младите хора трябва да бъдат активни, креативни и предприемчиви. “Това е формулата на успеха, защото наред с дипломите вече се ценят придобитите знания и умения“, подчерта българският евродепутат от ГЕРБ.

Андрей Новаков посочи, че има  още редица мерки и възможности, които Съюзът предлага за младите хора и насърчават младежката мобилност. Освен предимствата на програма “Еразъм+” той обясни и възможностите, които предлага програмата „Еразъм за предприемачи“. „Можете да отидете при избрани от вас предприемачи и да натрупате опит. Това е реална възможност“, коментира още евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов