Избрани Новини

Шофьори предпочитат катастрофа, пред спазване на пътен знак

Всяка седмица катастрофи стават на кюстендилско кръстовище

Жители от Кюстендил алармираха за опасно кръстовище, съобщава БНТ. По думите им всяка седмица на улиците „Цар Симеон“ и „Даскал Димитри“ стават катастрофи, въпреки че има пътни знаци. Общински съветник се ангажира с проблема и ще внесе случая за разглеждане в общинската  комисия по безопасност на движението.

Хората, живеещи в района, разказват, че почти няма седмица в която да не се чуе страшен тътен от сблъсък на коли. Инцидентите според тях досега се разминавали без жертви, само с материални щети.

“Страшилище е това кръстовище, свидетел съм тука на много катастрофи”, каза Йордан Атанасов.

“Некой път по два пъти в седмицата, но в месеца два пъти си е редовно”, разказа Георги Матуски.

“Не само че карат бързо, тука си минават, стопа не го зачитат изобщо. Недай си Боже някое дете с колело, ще си скубят косите после всички”, предупреди Йордан Атанасов.

Знакът „Стоп“, поставен от двете страни на улицата, която пресича тази с предимство, не се спазва от шофьорите и това е основната причина за честите инциденти, казва общинския съветник Огнян Атанасов. Кръстовището е опасно и за пресичане, особено за децата от близката детска градина.

“Няма нито една изкуствена неравност,  няма и пешеходна пътека. Хайде, да речем, че има противници на изкуствените пътеки, но поне една пешеходна пътека трябва да има”, заяви Огнян Атанасов. “Според мен, защото ежедневно пресичат деца и това е предпоставка да стане най-лошото.”

Предстои в началото на следващият месец Комисията по безопасност на движението към Общината да се запознае със случая и да излезе с решение, кръстовището да бъде обезопасено.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов