Избрани Новини

В Стражица отбелязаха международния ден на хора с увреждания- Снимки

Празнична почерпка събра тези, които имаха възможност да дойдат

През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за международен ден на хората с увреждания. Посланията на този ден са различни, както и политиките по отношение на хората с увреждания. Главното обаче е да се създават условия те да имат същото право на избор и контрол над живота си, както хората без увреждания, а всички ние, които говорим или имаме намерението да помогнем, да слагаме ударението върху човека и неговата индивидуалност, и личното му достойнство, а не върху увреждането му.
От две години жени и мъже с различна степен увреждания от Стражица и общината си имат свой клуб. Членове са 56, но председателката на клуба Иванка Костова се отнася с грижа и към хора, които не са клубни членове– защото са трудно подвижни или са от селата и нямат удобен транспорт.
Ваня е успяла през годината да помогне на 87 човека да получат някаква, по-скоро скромна финансова помощ. На мнозина помага със съвети и консултации, свързва ги с Регионалния съюз на инвалидите, с нужните ведомства, кабинети и специалисти, а по този начин им спестява и много неудобства, страдания и време. Даже и след като преди година изтече срокът, за който беше назначена по една от социалните програми, тя продължи да изпълнява благородната си мисия и на никого не отказва съдействие.
Кмета на общината г-н Румен Павлов покани в едно от заведенията на града тези, които имат възможност да дойдат за празнична почерпка и отбелязване на празника. Инж. Катя Петрова, зам.-кмет на общината, прочете поздравителен адрес от негово име и обеща съдействието на кметския екип и своето за всички техни начинания и нерешени проблеми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов