Избрани Новини

Банско ще кандидатства по три нови проекта

Това се прие на редовно заседание на Общинския съвет

На своето редовно заседание Общински съвет Банско одобри кандидатстването на общината по три нови проекта. Подготвена е документацията за участие с два проекта по програмата за Трансгранично сътрудничество „България Македония”, с които да бъдат изградени нови спортни площадки в Банско и Добринище, както и създаването на галерия-музей на Пирин планина. Проектът предвижда оформянето на концептуално пространство, което да даде възможност на посетителите да се запознаят с Пиринския край от друга, съвременна гледна точка с помощта на съвременните визуални технологии. По Проект „Красива България” ще се кандидатства за средства за ремонт на помещенията в детска градина в Добринище.

Бяха приети три нормативни документа в сферата на опазването на околната среда – Наредба за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците, Програма за опазване на околната среда за периода 2015-2020, както и Програма за управление на отпадъците за същия период. Основните приоритети, заложени в тях, са доизграждане на необходимата техническа инфраструктура за водоснабдяване и пречистване на отпадните води, усъвършенстване на екологично обезвреждане на видовете отпадъци, както и повишаване информираността на населението за екологичните норми и мерките за решаването им.

Бе одобрена също Наредба за управление на общинските горски територии, с която се уреждат обществените отношения, свързани с управлението и стопанисването им, ползването на дървесина и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов