Избрани Новини

Концерт за баба Марта зарадва възрастни и хора с увреждания

С Маргарита Бербатова ще посетят кушията в Бачево

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ днес потребителите на общинските социални звена в Благоевград бяха зарадвани с празнична програма по случай Баба Марта и Деня на самодееца. Организатори на инициативата са третокурсниците от специалност „Социална педагогика“. Най-малките потребители на социалните институции в Благоевград подаряваха на входа на университета собственоръчно изработени червено-бели мартеници с пожелания за здраве, а ролята на Баба Марта бе отредена на Иванка Кюркчийска от Дома за възрастни хора в кв. "Струмско".

 "Още нашите прабаби са се закичвали с мартеници, като са ги изработвали от вълна и са ги боядисвали с естествени бои. Традицията е важно да се продължава, а за мен най-голямото щастие е да си облека носията. Всички хора-, и малки, и големи, много се радват на Баба Марта“, каза за Радио Благоевград Иванка Кюркчийска, която пожела на всички да са живи и здрави, бели и червени и много щастливи.

 "Радваме се, че всички така сърдечно се включиха в празника. Идеята бе да дадем възможност за изява както на студентите, така и на потребителите на различните социални институции“, каза главен асистент д-р Юлияна Ковачка, която работи в областта на социалната педагогика в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград.

"Уважихме поканата на Югозападния университет и включихме в празника нашите потребители от комплекса за хора с увреждания, защото те трябва да знаят традициите и да ги почитат. Самите те изработиха прекрасни мартеници, които продадоха на един организиран базар. Със събраните средства ще отидем на Тодоровден да посетим кушията в село Бачево“, каза за Радио Благоевград Маргарита Бербатова - ръководител на комплекса за възрастни хора с увреждания. Тя допълни, че потребителите на комплекса днес са посетили и Община Благоевград, където са раздали мартеници на всички служители. Днес подарък мартеница са получили и студентите от Американския университет в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов