Избрани Новини

И в Разлог децата си имат полицейско управление

В него вече членуват 27 доброволци от втори клас

Споразумение и Декларация за партньорство подписаха Даниела Пелтегова–директор на ОУ “Никола Парапунов“ и Христо Арнаудов–началник на РУ на МВР- Разлог. Партньорите ще си сътрудничат при предоставяне на логистична, организационна, административна и методическа помощ за осъществяване на съвместни образователно-възпитателни дейности.
Девизът на Първото „Детско полицейско управление“ е „Свят без риск“. В него вече членуват 27 доброволци от втори клас, които заедно със своите ръководители инспектор Борислав Григоров и учителката си Жанета Барова положиха клетва като част от Етичния кодекс на управлението. Децата ще бъдат обучавани от представители на РУ на МВР, БЧК , а в учебната им програма са предвидени часове по лична защита, оръжезнание, криминалистика, участие в полицейски проверки и др.
Проявите на ДПУ към ОУ “Никола Парапунов“ са разнообразни и ще спомогнат за изграждане гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност, стимулиране на прилежност и инициативнос, както и повишаване доверието към полицията.
Осъществяването на инициативата започна с провеждането на съвместен патрул със сектор „Пътна полиция“ на кръстовища в града с връчването на листовки на водачите на МПС.

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов