Избрани Новини

Проф. Цветана Манева излиза на сцената на "Тара-ра-бумбия”

Гледаме “Домът на Бернарда Алба”

Проф. Цветана Манева, Антоанета Петрова и студенти от Учебен театър на НБУ ще пренесат жители и гости на Благоевград в “Домът на Бернарда Алба”. Международният театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” представя днес от 18,00 часа на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров” постановката на Възкресия Вихърова, със сценограф Зарко Узунов и композитор Асен Аврамов. Пиесата на Федерико Гарсия Лорка „Домът на Бернарда Алба” е считана за един от шедьоврите на автора. Тя е класическа драма за репресията, прелъстяването и предателството в семейство без мъже, където животът на жените се определя от строги културни и социални табута.

„Математика на сърцето” от 19,30 часа на Камерна сцена на блаоевградския театър ще предостави на публиката нови изследвания върху факта, че сърцето притежава самостоятелна нервна система. Сърцето може да учи, помни и възприема. Постановката е по идея на Ирина Голева, Огнян Голев и Александър Деянов-Skiller, които са и действащите лица в нея. „Математика на сърцето” е интердисциплинарен театрален проект на Сдружение за съвременно алтернативно изкуство и култура „По действителен случай”. Текстът е на Здрава Каменова, сценичен дизайн и костюми Христина Крумова, дигиталният дизайн на Симеон Янчев, изпълнителен продуцент е Петко Стоянов.

„Народен театър”- Битоля, Македония излиза на Голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров” от 21.30 часа с „Последна нощ” на Игмар Вилкист. Постановката е психологическа драма, която докосва всички сетива и поражда емоции. Екипът, който ще преведе публиката до зловещата „Кристална нощ” от 1938 година, е режисьорът Андрей Цветановски, сценография Сергей Светозарев, костюми Марта Дойчиновска, музиката е на Димитър Андоновски. Историята на една фамилия през зимата на сътресенията на времето ще разкажат Соня Михайлова и Мариян Георгиевски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов