Избрани Новини

Кметът на Кресна: Хората се страхуват от увеличение на цената на водата

65% от хората в Кресна взимат минималната работна заплата, информира градоначалникът

Хората в града са с ниски доходи и се страхуват от увеличение на цената на водата. Това каза за Фокус Николай Георгиев, кмет на Община Кресна по време на провелата се среща с кметовете на 14 –те общини в областта, във връзка с консолидацията на структурите във ВиК асоциация.

"Аз като кмет на общината и общинските съветници, които са приели това решение, се базираме, че средната работна заплата в Кресна е 450 лв. 65% от хората в Кресна взимат минималната работна заплата. Питам как ще понесат увеличение на водата? Аз знам какво е ВиК асоциация, но мнението на хората е важно, в залата на извънредната сесия имаше над 200 човека, нито един гражданин не изрази мнение, че трябва да се присъединим към тази асоциация”, каза той. По думите му ниският социален статус на хората, както и фактът, че след построяването на магистрала „Струма” трафикът по главен път Е-79 ще намалее, ще доведе до обезлюдяване на района.

Той коментира, че това решение не е негово. "Нашия водопровод е направен с лични средства на гражданите и тази тема за ВиК сектора е много наболяла. От 13 съветника един гласува за присъединяване. Не съм аз спирачката, хората са спирачката в Кресна. Може би ние не знаем как да им обясним“, каза Георгиев. Той покани областният управител Бисер Михайлов и кметовете от областта да направят лична среща с жителите на Кресна и да обяснят важността на консолидацията и позите от това решение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов