Избрани Новини

Община Сатовча е готова за зимното поддържане на пътищата

Ще работят десет трактора, снабдени със снегорини, шест автомобила за опесъчаване, три багера за товарене

Общинското ръководство в Сатовча извърши необходимите организационни действия по зимното поддържане на пътищата на територията на общината, информира БНР. Със заповед на кмета на общината са определени дейностите по снегопочистването и опесъчаването на третокласните и четвъртокласните пътища.

Изпълнението на заповедта на кмета на община Сатовча е възложено на кметовете по населени места. Те носят отговорност за състоянието на пътищата и се задължават да дават информация за пътната обстановка. Заместник-кметът Елхан Кълков поема контролът за изпълнение на заповедта. Определени са лицата, които ще извършват снегопочистването и опесъчаването. Ясни са и депата за складиране на пясък и сол. Приоритетно ще бъдат почиствани пътищата, водещи до подстанции, трафопостове, учебни заведения, пречиствателни станции за питейни води и предприятия, както и до места за оказване на помощ на лица, нуждаещи се от спешна медицинска помощ. 

Съгласно наредба на Общински съвет- Сатовча собствениците на търговски обекти и жилища са длъжни да почистват тротоарите около сградите. За снегопочистването ще работят десет трактора, снабдени със снегорини, шест автомобила за опесъчаване, три багера за товарене и 17 опесъчители. При необходимост ще бъде наета допълнителна техника и работна ръка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов