Избрани Новини

Водачът на листата на ГЕРБ Калфин: Развитието на туризма в региона ни дава реално отражение в икономиката

"В сектор "Туризъм" приоритет на ГЕРБ ще продължи да бъде развитието на дестинациите ни като целогодишни такива", каза още Калфин

Политическа партия ГЕРБ е единствената партия, която отделя такова внимание на сектор "Туризъм" и има визия за развитието му. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин по време на среща с представители на туристически бранш от региона. "С рекордните за България резултати - по брой чуждестранни туристи и по приходи за страната, постигнахме и по-ускорено развитие за икономиката, а това са повече работни места и повече доходи. Това дава отражение в заплатите и в социалната сфера като цяло", подчерта Калфин.

На срещата - дискусия в Дупница взе участие и Николина Ангелкова - министър на туризма в кабинета "Борисов 2" и водач на листата на ГЕРБ в 26 избирателен район. По време на дискусията бяха обсъдени възможностите на региона в посока развитие на туризма. На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители - Ивайло Константинов, Виктор Янев, Радослава Чеканска, Михаела Крумова, Мая Спасова, Марта Желязкова - Копанарска и Даниела Стоянова.

"Един от основните приоритети в работата ми ще продължи да бъде оптималното разгръщане на балнео и СПА туризма в нашия регион. Когато говорим за региона ни, за Кюстендилска област, смята, че сме на едно възлово място, едно прекрасно място, което не е доразвито. Кюстендил, Сапарева баня, Рила и Рилският манастир като дестинации имат още огромен потенциал и ще продължат да се развиват", посочи още Кирил Калфин.

"В Кюстендил имаме минерална вода, която не оползотворяваме така оптимално, както бихме могли. Ние винаги сме били балнеоложки център и трябва да продължим да се развиваме в тази посока. В тази връзка, в Кюстендил, имаме един инвестиционен проект за публично-частно партньорство. Този проект е на площ от над 100 декара и предвижда построяването на два хотела, атракциони и търговски обект. Той е с готова проекто-сметна документация. Стойността на проекта е около 50 млн. Ще бъдат осигурени около 300 работни места", обясни водачът на листата на ГЕРБ в Кюстендил.

"Знаете, че няма делегация, която да е пристигнала в София и да не е заведена в Рилския манастир. Затова през изминалия мандат, за нас беше приоритетно да обновим пътя, водещ до манастира. За да се направи възловият път от Рила до Рилския манастир,  бяха вложени 14 млн. Това не го направиха много преди нас управляващи правителства", обясни Кирил Калфин.

"В сектор "Туризъм" приоритет на ГЕРБ ще продължи да бъде развитието на дестинациите ни като целогодишни такива", каза по време на дискусията още Калфин.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов