Избрани Новини

Водачът на листата на ГЕРБ в област Кюстендил Кирил Калфин се срещна с жители на Големо село

Кирил Калфин: На фокус в нашата програма е справянето с бюрокрацията, за да облекчим гражданите и бизнеса

"На фокус в нашата програма е справянето с бюрокрацията. В държавната администрация, в общинската администрация съществува една административна тежест за гражданите и бизнеса. В нашата програма сме поставили сериозен акцент на това да ги облекчим от тази тежест." Това заяви при среща с жители на с. Големо село, община Бобов дол водачът на листата на ГЕРБ в област Кюстендил - Кирил Калфин.  Той обясни още, че ако в определен срок администрацията не даде отговор на запитване на гражданин, това ще се приема за мълчаливо съгласие. "С това ще се облекчи и бизнесът, и всеки един гражданин", подчерта Калфин.

Пред присъстващите кандидатът за народен представител посочи, че досега ПП ГЕРБ и правителството на Борисов са изграждали инфраструктура, която е липсвала, за да бъдат привлечени инвеститори. "Първите два мандата трябваше да се строи - да се направят магистрали, пътища, детски градини и спорни зали, облагородиха се много малки и големи населени места. Реализирахме програмата за саниране на жилищните сгради", обясни Кирил Калфин.

Той посочи, че безработицата е на много ниски нива сега - тя е под 8%. "Но от друга страна, сега се оказва, че липсват работници и квалифицирани кадри. Оказва се, че това, което търси бизнесът като кадри, ние го нямаме. Целта е образованието да създава необходимите специалисти за бизнеса и работодателите", обясни той.

Водачът на листата на ГЕРБ в област Кюстендил бе категоричен, че по икономически растеж страната ни се развива добре, благодарение на правителството на Борисов и на ГЕРБ. "Това дава възможност за инвестиции, а от друга страна дава възможност за увеличаване на минималната и средна работна заплата. По този начин ще бъдат увеличени и вноските в НОИ, а оттам и пенсиите", посочи Калфин. Той бе категоричен, че има реални възможности това да се направи. "Досега ги нямаше, защото на дневен ред стояха дълговете, които трябваше да разплатим", обясни Кирил Калфин, припомняйки, че кабинетът "Борисов" трябваше да разплати над 6 млрд. лв.  наследени дългове.

"От тук насетне можем да мислим и за социалната политика. Затова нашата програма е реалистична и изпълнима. Ние не си позволяваме да лъжем хората. Това, което можем, ще го направим, но няма да дадем лъжливи обещания", бе категоричен Калфин.

Той призова жителите на Големо село на 26-ти март да подкрепят ГЕРБ с номер 11 в интегралната бюлетина. "Без вашата подкрепа нищо от това, което може да се направи за доброто развитие и бъдеще на България, няма да бъде реализирано", заяви Кирил Калфин.

Водачът на листата на ГЕРБ проведе срещи и с жители на селата от община Кюстендил - Лозно, Пиперков чифлик и Таваличево. По време на срещите той бе придружен от кандидата за народен представител Виктор Янев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов