Избрани Новини

Водачът на листата на ГЕРБ Кирил Калфин се срещна с жители на Невестино

Бе придружен от кандидатите за народни представители Виктор Янев и Михаела Крумова

Водачът на листата на ГЕРБ за област Кюстендил Кирил Калфин проведе срещи с жители на община Невестино, където бе придружен от кандидатите за народни представители Виктор Янев и Михаела Крумова.

По време на срещите Кирил Калфин запозна присъстващите с основните акценти от програмата на ПП ГЕРБ. Гражданите изразиха своите виждания във връзка с регионалното развитие и споделиха притесненията си по отношение на местните проблеми.

"Смятам, че човек си тежи на мястото - там където е роден, където са  децата и внуците му. Опонентите ни не намират собствени кадри - водачи на листи, които да издигнат, за да работят за региона. Това, което ги интересува, е да бъдат избрани за депутати и да си отидат без да дойдат отново тук. В нашата листа такива хора няма - всички са местни и добре познати сред съгражданите си”, посочи Кирил Калфин.

Водачът на листата и координатор на ГЕРБ заяви, че област Кюстендил е на трето място в България по санирани блокове. "Близо 100 блока се санират или са в процес на саниране. Това прави по близо 15 хиляди лева на всяко семейство, дадени безвъзмездно. По-важното е, че хората са доволни от това, което е направено. По-топло е, сметките за отопление са по-ниски, и освен това е по-уютно и красиво”, допълни той. Кирил Калфин посочи, че предстои и облагородяване на парка при Художествената галерия в Кюстендил, както и укрепване на коритото на река Банщица.

Калфин увери местните жители, че училищата и детските градини ще продължат да бъдат приоритет в програмата на ГЕРБ, както и увеличаването на възнагражденията на учителите и подобряването на образователната система като цяло.

По отношение на политическата обстановка в страната, Кирил Калфин коментира: "Служебното правителство назначи ревизия в отделните ресори, ръководени от министри от кабинета "Борисов 2". Бяха направени пълни проверки дали има нередности в министерствата, ръководени от ГЕРБ. Очакванията на опонентите не се сбъднаха, защото нашите министри работят законосъобразно."



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов