Избрани Новини

Савеклиева: "Приоритет за Благоевградска област остава доизграждането на магистрала "Струма“

Желание за продължаване по пътя на реформите за стабилност на държавата заявиха работещи във фирма "Ванико“

Желание за продължаване по пътя на реформите за стабилност на държавата заявиха работещи във фирма „Ванико“ при срещата с кандидатите за народни представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева, Бисер Михайлов и Венцислав Хросинков. Те поставиха въпроси какво предвижда управленската програма на ГЕРБ в областта на съдебната реформа, пенсионната система, образованието, мерките за развитие на бизнеса.

Даниела Савеклиева обясни, че приоритет за Благоевградска област остава доизграждането на автомагистрала „Струма“. „Магистралата е ключова предпоставка за повече инвестиции в нашата област, а оттам и за разкриването на повече работни места. Тя ще допринесе и за намаляване на тежките транспортни произшествия в Кресненското дефиле. Силата на ГЕРБ е, че можем да покажем реални, изградени неща, и завършените участъци от магистралата са само малка част от доказателствата. Бизнес и инфраструктура са два взаимосвързани елемента и ако хората ни се доверят отново, ще можем да завършим започнатото. Ако в предишните два мандата залагахме на по-мащабните проекти като инфраструктурните, то бе с цел разгръщане на бизнес потенциала. Сега паралелно можем да ги продължим, като наблегнем по-силно на социалната политика, образованието, перспективите за младите и достойните старини на възрастните“, отбеляза Даниела Савеклиева.

На поставен въпрос за реформата в съдебната система, Бисер Михайлов обясни, че в програмата си ГЕРБ залага на електронното правосъдие като една от най-силните антикорупционни мерки. До края на 2018 г. ГЕРБ поема ангажимент за законодателни инициативи за промени в Конституцията, Изборния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс, нова наказателна политика, изготвяне на пакет от законопроекти за намаляване на административната тежест, приемане на проект на закон за детското правосъдие. „С тези и други мерки ГЕРБ искаме да продължим съдебната реформа, защото няма справедлива държава и богата нация без ефективна, бърза и справедлива администрация и съдебна власт. Българските граждани искат от съда и прокуратурата да прилага точно и еднакво закона спрямо всички“, заяви още Бисер Михайлов.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ разгледаха обучителния център, създаден във фирма „Ванико“ с цел обучение на необходимите за производството кадри. Дуалното образование е на преден план в управленската програма на ГЕРБ, което да бъде развивано в активно партньорство с бизнеса. Ключови цели са въвеждане на учебни програми, разработени в сътрудничество с бизнеса, и развиване на кариерното ориентиране на учениците чрез стабилни партньорства с родителите, училищата, висшите учебни заведения и бизнеса.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов