Избрани Новини

Завърши Държавното лично отборно първенство по плуване за 12-годишни в Благоевград

Над 250 плувни надежди показаха спортен хъс

Официално бе закрито  Държавното лично отборно първенство по плуване „Деца“ 12-годишни. Състезанието се проведе  в рамките на три дни ,а домакин на събитието бе спортен комплекс „Пирин“- Благоевград.
В Държавното лично отборно първенство по плуване „Деца“ 12-годишни  взеха участие 37 отбора от плувни клубове от цялата страна и 256 състезатели.
На финала на турнира, след края на всяка категория бяха  връчени купи и награди на всички победители.
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов в първия ден от турнира поздрави участниците, организаторите и гости на събитието с поздравителен адрес. ”Щастлив съм, че младите надежди  имат своето място, което в утрешния ден ще ги изкачи на почетната стълба на национални, международни, държавни, олимпийски турнири и първенства.  Помнете, че първото място е важно, но по-важно е вие да се гордеете с вашите лични постижение и да надскачате личните си успехи!”, пишеше в адреса.
Спортното събитие е част от календара на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието са Община Благоевград, Спортен комплекс „Пирин“ и ПК „Пирин“.
Плувният басейн в спортен комплекс „Пирин" беше открит в края на 2015 г. в резултат на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Басейнът, който е с олимпийски размери, е трети по рода си в цялата страна.  Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов