Кухнята за бедни нахрани съгражданите ни - blagoevgrad.utre.bg

Кухнята за бедни нахрани съгражданите ни

15 май 2018, 10:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Кухня за бедни

    Имаше отново дарение

Хора от ЮЗУ поставиха касичка за дарения в университета за кухнята

И тази неделя доброволците при Кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в кв."Грамада" в Благоевград сготвиха за социално слабите ни съграждани.

"Тазседмичното дежурство, с Божия помощ, мина приятно и весело. С голяма радост сготвих със студентите от "Алтернативи интернешънъл" и студентите- педагози от ЮЗУ. Прекрасни млади хора, които с усмивките и ентусиазма си зарадваха хората. Сготвихме картофена гозбичка с пилешко, салата маруля и хляб, а към менюто добавихме и по чаша червено, бяло вино", съобщават организаторите.

Имаше отново дарение - дарителите бяха предоставили картофите. Хора от ЮЗУ са поставили касичка в университета за кухнята и закупиха пилешкото месо.
Поднесена беше още и християнска беседа, която разискваше православните ценности и вяра. Така, освен вкусната храна, всеки отнесе със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!

Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета