Деца взеха участие в кампанията Европейска мрежа за минимален доход - blagoevgrad.utre.bg

Деца взеха участие в кампанията Европейска мрежа за минимален доход

28 май 2018, 21:53 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Представиха се децата от ДЮФА "Пиринска китка”, ФТА "Пиринче” и ФГ "Веселина” в Благоевград

Днес, на площад „Македония” децата от ДЮФА „Пиринска китка”, ФТА „Пиринче” и ФГ „Веселина” към ЦЛТРДБ взеха участие в кампанията Европейска мрежа за минимален доход на Министерството на труда и социалната политика.
Община Благоевград е домакин на Европейска мрежа за минимален доход, организирана от Министерството на труда и социалната политика. Кампанията се проведе в Благоевград. Началото беше поставено с Кръгла маса, в сградата на общинска администрация. Участие взеха представители на МТСП, синдикати, НПО, чуждестранни гости, участващи в кампанията, представители на местната власт, представители на гражданското общество. Кампанията продължи на площад „Македония“ със събитие на открито (хепънинг), където бе представена културно – информационна програма. Нейната цел е да популяризира българското творчество и култура.
В рамките на кампанията, два специални европейски автобуса с активисти и доброволци, ще потеглят от Брюксел и ще обиколят 32 страни (всички страни-членки на ЕС, както и Сърбия, Македония, Норвегия и Исландия). Те ще спират на определени места във всяка страна и ще провеждат събития за въвеждане на адекватни минимални доходи.
Кампанията се провежда във всички страни на ЕС и е подкрепена и финансирана от Европейската комисия за необходимостта от въвеждане на адекватен минимален доход с цел да се осигури по-добър живот на европейските граждани.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета