Театрален фестивал "Талантино“ разкрива приказни светове - blagoevgrad.utre.bg

Театрален фестивал "Талантино“ разкрива приказни светове

25 юни 2018, 09:21 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Сцената е в Младежки дом - Благоевград

Ще се проведе в периода 25 - 30 юни

Благоевград е домакин на VI поредно издание на детски театрален фестивал „Талантино“. Началото ще бъде поставено днес в Младежкия дом. Първото представление в тазгодишното издание е ,,Царицата на Чардаша“ от Имре Калман и ще бъде представена от Ученически театрален състав при СУ „Христо Ясенов“, Етрополе  в 16:00 часа. Официалното откриване на „Талантино“ ще бъде от 19:00 часа, а веднага след това талантите от театрална школа „Ер малък“ към ДТ „Проф. Енчо Халачев“- Благоевград ще представят „Ревизор“ от Н.В. Гогол.
Третият спектакъл е на Арт асоциация „Водолей“, детска театрална школа „Водолей“, които ще играят „Копче за сън“ по Валери Петров. Те ще влязат в роля на 26 юни от 10:00 часа. Вторият ден от фестивала продължава в 11:00 часа с „Бурята“ от Уилям Шекспир представена от Арт асоциация „Водолей“; детска театрална школа „Водолей“. Денят ще продължи отново с тяхно представление -  „Найден“ по „Индже“ от Йордан Йовков. В 14:30 часа те отново ще влязат в роля, но този път съвместно с Театрално-танцов спектакъл. Те ще представят „Гара Калкута“ по Ханок Левин.
„Таласъмът Тропалан“ от Янко Митев излиза на сцената в 16:00 часа, представен от Театрална школа „Талантино“ - Бургас. Фестивалният ден ще бъде закрит в 18:30 часа с „Не падайте духом“ от Станислав Стратиев, играно от Театрална школа „Талантино“- Бургас.
На 27 юни фестивалът започва в 10:0 часа с „Не се гаси туй, що не гасне“- драматизация по български автори, представена от Театрална школа към читалище „Св. Климент Охридски“ - град Симитли. В 14:00 часа започва „Женско царство“ от Ст.Л.Костов – „Актьори без диплома“ - град Правец. Детско-юношеският театър „Мускетарите“ ЦПЛР - Перник ще представят „Не падай духом“ от Станислав Стратиев.  Последното представление за деня ще бъде на Младежки театър „Приятели“ - Пазарджик, които ще играят „Хотел между тоя и оня свят“ от Ерик Емануел Шмит.
„Талантино“ продължава и на 28 и 29 юни, когато театралните почитатели ще могат да гледат „Снежанка и джуджетата“, „Колекционерът“ по романа на Джон Фаулз, „Очите на хората“, представен от Младежки театър „Драмеди“ - София. Публиката ще може да види и ,,Домът на Бернарда“- „Очите на Бога“ по Ф.Г.Лорка.  
Специално за зрителите ще бъде представен и уъркшоп с доц.Огнян Спиров, преподавател по актьорско майсторство в ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград.
В последния ден от фестивала театрална школа „Чарли“ - Пловдив ще излезе пред благоевградската публика, за да представи „Златоперко“ от Леда Милева. „Не падай духом“ също излиза в последния ден от тазгодишният фестивал „Талантино“. „Герда“ по Андерсен ще се играе от Театрално студио „Смехурко“ от град Банкя.
Молиер с „Училище за жени“ също ще зарадва жителите и гостите на града. Програмата на шестото поредно издание на „Талантино“  завършва с „Объркани“ на театрална школа „Юлий“ - София.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета