Избрани Новини

Още една фирма застава зад "Чист и Зелен Благоевград! От нас зависи!“

Подаряват метли и лопати на доброволците

Търговската верига „Метро Кеш енд Кери България“ заяви своята подкрепа към кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ Тя  ще осигури метли и лопати за доброволци, включили се в инициативата на Община Благоевград. Материалите ще бъдат разпределени по шатрите както в центъра, така и кварталите на града. Всеки участник може да почисти избрано от него място, а целта е да се възпита отговорно отношение към природата и нейното опазване.

Веригата „Мr.Bricolage“ също осигури помощни средства за почистване.

 Раздавателните пунктове ще бъдат при Спортен комплекс „Пирин“ за жителите на кварталите „Еленово“ и „Ален мак“, в кв.„Струмско“ срещу магазин „Стоми“, в кв.„Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв.„Освобождение“ и кв.„Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум. На площад „Македония“ също ще има разположена шатра за раздаване на материали. Материалите ще бъдат раздавани от младежи към Детски парламент - Благоевград.

Събраните отпадъци трябва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък. Началото на кампанията ще бъде поставено на 6 април в 10.30 часа на площад "Македония". В 10.00 часа музикантите от „Престо“ ще зарадват благоевградчани с рок, много настроение и енергия.

Най-активните участници в кампанията за почистване ще получат ваучери за пейки.

Освен на 6 април, жителите ще могат да се включат в инициативата и на 7, 13, 14 април. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов