Стартира кампанията за събиране на опасни отпадъци - blagoevgrad.utre.bg

Стартира кампанията за събиране на опасни отпадъци

16 април 2019, 20:27 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Акцията ще продължи и утре

Днес стартира кампанията за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, както и негодни за употреба батерии и акумулатори. Акцията ще продължи и утре (17 април). Инициативата е на Община Благоевград, в партньорство с „Бал Бок Инженеринг“ АД и „Скрино“ ЕООД. Организирани са мобилни пунктове за приемане и извозване на отпадъците. Безплатно се приемат живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност. Гражданите ще могат да предават безвъзмездно своите стари печки, хладилници, телевизори, дребни домакински уреди, цифрови фотоапарати, мобилни и безжични телефони и друга електрическа и електронна техника.
На 17 април от 10:00 часа до 12:30 часа - паркинга на ул.„Свобода“ и „Симеон Радев“. В 13:00 часа до 16:00 часа мобилният пункт ще се намира в ж.к.„Струмско“, уширението на улица „Битоля“ срещу магазин „Звезден рай“.
Целта е чрез реализиране на кампанията жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета