Писателят Асен Барабунов се срещна с децата на Белица - blagoevgrad.utre.bg

Писателят Асен Барабунов се срещна с децата на Белица

23 април 2019, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    belitca.com

  • Снимка:
    belitca.com

Той е живата история на градчето

Първият ден от Седмицата на детската книга и изкуствата за деца в Белица премина с голям интерес от срещата-разговор с местния писател и поет Асен Барабунов. Учениците от шестите класове при СУ „Св.св. Кирил и Методий“ с ръководители Антоанета Люткова-Мадолева и Димитринка Мраценкова останаха впечатлени от творчеството на местния писател, който е живата история на Белица, тогава, когато през 50-те и 60-те години на миналия век тогавашното село започва да се изгражда, за да се превърне през 1969 г. в град.
Пред присъстващите Асен Барабунов разказа за живота си в родния град, за събития и хора, които са дали своя принос в развитието на Белица и които по-късно описва в книгата си „Завинаги в паметта на Белица“.

„Винаги съм знаел за себе си, че съм творец, но когато изграждахме новия облик на Белица, нямах време да пиша. След като се пенсионирах, любовта ми към родното ми място и хората в него ме накараха да издам книгите „Белица - общности и родове“, „Народни бисери от Белица“, която е свързана с тънкия хумор на беличанина, „Природният бисер - Белица“, в която е описана красотата на нашата природа, природните забележителности, имената на природните местности и тяхното значение. Книгата може да бъде един пътеводител за всички вас и гостите на Белица. Но най-любимата ми книга е единствената ми стихосбирка „Бели лястовици“. В нея съм събрал мои преживявания, свързани с любими хора, с родния ми град, с духовния ни център – читалището, всичко, свързано с малкото ни градче“, сподели пред всички авторът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета