Започна ремонтът на водопровода на ул."Стара планина" - blagoevgrad.utre.bg

Започна ремонтът на водопровода на ул."Стара планина"

24 септември 2019, 20:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Благоевград

Кметът Камбитов даде старт на проекта за цялостна реконструкция на ВиК мрежата

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов даде старт на проекта за цялостна реконструкция на ВиК мрежата на улица "Стара планина" в областния център. Дейностите са част от Инвестиционната програма на Община Благоевград за 2019 година.

"От доста време очаквате да започне този ремонт, но ето че Община Благоевград спази обещанието си и днес полагаме началото. Ще се постараем да създадем минимални неудобства на жителите, обещаваме да се справим максимално бързо", обърна се към хората, живеещи на ул."Стара планина" кметът д-р Камбитов.

Той благодари на управителя на ВиК ЕООД инж.Росица Димитрова за партньорството по този проект.

"След този обект продължаваме с улица "Мелник". Поетапно трябва да направим програма, така че в цялата централна градска част да се подмени водопроводът. Заедно с Регионалното депо и Индустриалната зона, това е един от най-сериозните проблеми на града - централната градска част се нуждае от изграждане на нов водопровод и и канализация", заяви кметът д-р Атанас Камбитов.

Той подчерта, че няма да може да се разчита на европейските средства по Оперативните програми заради отказа на община Кресна да стане част от ВиК Асоциацията, която в Благоевградска област остана неконсолидирана.

"Имаме готов проект и за подмяна на подземната инфраструктура в централната градска част са необходими между 90 и 100 милиона лева. Така че оттук насетне ще търсим финансиране през централния бюджет или ще разчитаме на собствени средства. Колкото и да ни е трудно, ще действаме поетапно, за да подменим тази стара водопроводна система в центъра на Благоевград", подчерта кметът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета