Банско очаква подкрепа от държавата за Световната купа по ски - blagoevgrad.utre.bg

Банско очаква подкрепа от държавата за Световната купа по ски

11 ноември 2019, 18:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • 24 телевизии ще излъчват надпреварата

Това е най-голямото спортно събитие в страната през 2020

В първия работен ден на кмета на община Банско Иван Кадев бе проведена работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, представители на контролните органи и местния туристически бранш за готовността на курорта за сезон 2019 - 2020.
Според министър Ангелкова има ръст на заявките за зимния туристически сезон. „Много е важно да разширим кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм „Естествено в България”, за да я надградим и да привличаме повече български туристи”, заяви тя.
С нарочно писмо до Министерството на туризма кметът на Банско апелира за държавна подкрепа за организирането и провеждането на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – Световната купа по ски. В двата дни на състезанията 24 телевизии ще излъчват пряко и на запис надпреварата, като аудиторията ще надхвърли 500 млн.зрители по целия свят.
Това е реклама, която по възможно най-добър начин представя не само Банско като град и туристическа дестинация, но и България, подчертава в искането Кадев.Коментари (2)

Потребител
Калина
Няма много такива спортни събития, държавата да се събуди и да се задйества. Световната купа не е за изпускане.
12 ноември, 13:15 ч.
Потребител
Христов
Горките банскалии – очакват от умрял писмо! Държавата трябва сама да предлага подкрепа за Световната купа, защото това е безплатна реклама за България пред целия свят!
12 ноември, 11:37 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета