Община Симитли отпразнува Трифон - blagoevgrad.utre.bg

Община Симитли отпразнува Трифон

01 февруари 2020, 19:50 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Симитли

Празникът продължава с много музика и веселие

Трифон Зарезан е! Пролетта иде, влюбените празнуват, а любими имена черпят.
Трифон Зарезан е много уважаван празник и от хората на община Симитли. Всяка година навсякъде в общината се чества този празник. Тази година също.
Не пропуснаха да го отбележат жителите на Дългата махала в Симитли. Много местни и гости ценители на хубавото червено и бяло вино се събраха на вкусни мезета на скара, вино и веселба в чест на празника. Лозари, винари и просто любители на чашката и виното, напълниха чаши с руйно вино и вдигнаха наздравици за здраве и берекет. Оркестър се грижеше за настроението на празнуващите, а дълги и кръшни хора на липсваха.
Трифон Зарезан не пропуснаха да отбележат и в село Ракитна. Много местни и гости ценители на хубавото червено и бяло вино дойдоха на празника. Много мезета на скара и веселба не липсваха и там. Лозари и винари вдигнаха наздравици за здраве и берекет. Там лозята заряза кметът Стефан Костов, като през цялото време наричаше за много здраве, берекет и пълни чаши с вино през следващата година.
Трифон Зарезан отбелязаха и в село Полена. Отбелязването на празника на виното на площада на селото вече е традиция, откакто кметът на селото Веселин Топузов организира Трифон за своите съселяни. Много местни и гости ценители на хубавото червено и бяло вино дойдоха на празника в Полена. Всички бяха посрещнати с домашно приготвени мезета и майсторлъшки опечени суджуци. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов не пропусна и празника в Полена. Лозята в двора на църквата заряза кметът Веселин Топузов.
Празникът продължава с много музика и веселие.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета