Избрани Новини

Със съдействието на депутата Чеканска се възстанови водоснабдяването към дупнишки и бобовдолски села

Промишлена вода от язовир "Дяково“ ще получават и близо 100 автокъщи в Дупнишко

От вчера бе възстановено водоснабдяването към дупнишките села Палатово и Баланово, както и към промишлената зона на селата Пиперево и Яхиново. След няколкомесечно безводие промишлена вода от язовир „Дяково“ ще получават отново и близо 100-те автокъщи в община Дупница. Това стана факт след съдействие от страна на депутата от ГЕРБ Радослава Чеканска и кмета на Дупница инж.Методи Чимев.
След проведена среща между народния представител Чеканска и министъра на МОСВ Емил Димитров, от 1 май вода за напояване се пусна и към Големо и Мало село в община Бобов дол.
„В последните месеци не сме спрели да търсим решение относно ситуацията с безводието в Палатово, Баланово и промишлената зона в Дупница. Многократно сме разговаряли по този повод с министъра на МОСВ, с кмета на Дупница, с ръководството на Напоителни системи и на ВиК-Дупница. Преди около 2 седмици заедно с министър Димитров и експерти от МОСВ  посетихме и дюкерите, деривациите над с.Самораново и на язовир „Дяково“. Министърът и експертите провериха обстойно водосбора, нивата, състоянието на стената и готовността на Напоителни системи“, обясни народният представител Чеканска.
„От няколко седмици имам информация, че когато водата премине 20 млн. куб.м, министърът ще разреши всякакво водоползване. Това вече е факт и с радост мога да обявя, че след вчерашния ни разговор с министър Емил Димитров бяха одобрени исканите количества вода от Напоителни системи, от общините Дупница и Бобов дол, както и тези за ТЕЦ-а и „Тева“, заяви още Радослава Чеканска.
Народният представител посочи още, че покрай разговора за водните проблеми, с министъра са обсъдени и приоритетните проекти в област Кюстендил, сред които и тези за образователна инфраструктура по ПУДООС.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)