Млади български артисти отново творят в Лещен - blagoevgrad.utre.bg

Млади български артисти отново творят в Лещен

25 февруари 2021, 17:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Little bird artist residency

    Кандидатствали са близо 60 млади автори

Започна безплатната резидентска програма LITTLE BIRD ARTIST RESIDENCY

Шестима млади български визуални артисти (до 35 години) ще се радват на двуседмичен творчески престой без резидентска такса в LITTLE BIRD ARTIST RESIDENCY в живописното село Лещен, община Гърмен.

Ето имената на шестимата артисти, избрани за творческата програма, а именно:

Албена Петкова,
Атанас Леваков,
Михаела Михайлова,
Светли Евгениев,
Силвия Коева-Попова и
Страхил Пенев.
Организаторите отбелязват, че изборът им е бил труден, тъй като са получили близо 60 кандидатури от много талантливи млади автори. 

След успешното и вдъхновяващо първо издание на Little Bird Artist Residency екипът на галерия Little Bird Place продължи инициативата и предостави възможността на 6 млади български съвременни артисти да творят в рамките на 2 седмици в арт резиденцията LITTLE BIRD, намираща се в автентична стара къща в село Лещен. 

Темата на пролетната сесия е „Съвременно изкуство, посветено на екологията“, а от селектираните млади автори се очаква да се впуснат задълбочено в разработване на темата екология в медиите живопис / рисунка / фотография/ дигитални изкуства. Творческите групи са по трима души, разпределени в 2 сесии, всяка от които по 2 седмици в периода 22 февруари – 21 март 2021 г. 
Куратор и консултант по време на резиденцията и финалната изложба е изкуствоведът Теодора Константинова, в партньорство с платформата за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today (www.ARTandCulture.Today).
Проектът се реализира с подкрепата на Министерството на културата.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета