Избрани Новини

Норбеков е в България

90 негови последователи от различни краища на света са на международен преход в Югозапада

90 последователи на акад.Норбеков от различни краища на света - от Узбекистан, Русия, Турция , Българлия, Румъния, Австрия, Япония, са на международен преход в Югозападна България.
Те посетиха община Белица по организирания маршрут със съдействието на кмета на община Белица Радослав Ревански с основен организатор доц.Цветан Мадански – гл.секретар на Национална агенция „Митници“ - приятел на Белица, и Жана Иванова – собственик на Издателско-продуцентска къща „Жануа“ 98 .

Групата направи сериозен преход от 12 км в дестинация Западни Родопи. По маршрута с.Орцево – „Бабяшка чука“ групата имаше възможност да се докосне до магнетичната природа на Родопа планина и до местния бит и култура на жителите в с.Бабяк и с.Орцево. За всички гости бе приготвена специална туристическа програма от автентичен фолклор и местни специалитети,  органтизирани от секретаря на читалище „Пробуда-2011“ Шемедин Бъсков.
Кой е Мирказим Норбеков ?
Мирзакарим Норбеков е писател и активист на алтернативна медицина. Роден е на 17 ноември 1957 г. в СССР. Той е основател и президент на Института на Норбеков.
Мирзакарим Санакулович Норбеков е уникален човек, който помага на хората да открият своето многообразие, да намерят вътрешния си мир и наистина да опознаят себе си. Той не е кумир, а всеки негов съвет, всяка негова дума се превръща в реалност. На пръв поглед /и това често се случва/, докато го слушаш, ти се струва, че говори абсурдни неща. Минава време и се чувстваш пълен глупак - всичко, казано от Норбеков, се сбъдва! Много е трудно да се възприеме адекватно човек от неговия мащаб.
Днес М.С.Норбеков е учен-изследовател, доктор по психология и педагогика, действителен член на руски и чуждестранни академии, автор на много патентовани научни изобретения и открития, художник, композитор, писател, артист, спортист, треньор, с черен колан по карате.
Мирзакарим Норбеков е суфи, странстващ дервиш, както той сам казва, потомък на Авицена – основоположникът на медицината, на Омар Хаям – блестящ астроном, виден математик, известен лечител, забележителен автор, велик философ.
След драматични обрати в живота си той избира да служи на хората, пътя на съзиданието, съхраняването и предаването на знанията по веригата учител - ученик, за да може мъдростта, натрупана през вековете в Изтока, да достигне до готовите да я възприемат днес хора. Автор на бестселъри, които стават истински пътеводители в духовните дебри на съвременния свят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов