Избрани Новини

Ясна и категорична подкрепа от СДС за инж.Методи Чимев за кмет на Дупница

Инж.Чимев с работата си, особено през втория мандат, доказа, че има нужните компетенции

Националното и местното ръководство на СДС изрази ясна и категорична подкрепа за кандидатурата на инж. Методи Чимев за трети кметски мандат в Дупница. Това обяви местният лидер на партията и досегашен общински съветник Костадин Костадинов.

„Има две основни причини за нашето решение да подкрепим кандидатура на Методи Чимев за кмет на община Дупница. На първо място е националното коалиционно споразумение между ГЕРБ и СДС и това, че ние, десните сили в България, трябва да намерим път едни към други, за да спрем все по-засилващото се влияние на червени и хибридни чужди сили. Втората причина, поради която подкрепяме г-н Чимев, е във връзка с нашата досегашна работа в Общински съвет, както и неговата работа като кмет през двата досегашни мандата“, сподели Костадин Костадинов. Той посочи още, че никой не променя отбора, когато играта върви. „Сега, когато нашата община набра сериозна сила, когато европейски проекти, национално финансиране и собствени приходи доведоха до реализирането на много проекти, едва ли е моментът за промени. Защото г-н Чимев с работата си, особено през втория мандат, доказа, че има нужните компетенции, има нужната експертиза, знае как и какво да направи. Именно поради тези две основни причини ние, от СДС, не номинирахме наш кандидат за кмет. Ние, от СДС, сме гаранти на демократичните ценности в България. За нас политиката не е самоцел, ние може да отстъпим, ние можем да спрем, но ние винаги ще стоим, когато такива тежки и опасни хибридни сили се опитват да се намесят в политическите събития в България и се опитват да се намесват във вземането на властта. В крайна сметка аз съм сигурен, че г-н Чимев ще спечели тези избори и за Дупница предстоят все повече, и все повече успехи“, каза Костадин Костадинов и отбеляза, че в програмите на ГЕРБ и СДС има сходни приоритети.

„Най-пресен пример за това, че г-н Чимев се държи като десен политик е Общинската болница. Много е лесно да бъдеш популист – сега виждам в червените листи и програми „ще дарим“, „ще дадем“, „ще субсидираме“, „ще помогнем“, а те си нямат и хал-хабер, че няма откъде да дадат, а и да имат, ще дават народна пара. Обаче г-н Чимев прояви сериозна политическа воля и качества на истински десен политик, за да се стигне до успехите на Общинската болница, за да започне тя да функционира като реален икономически субект. Друг момент, който искам да припомня е, че ние, от СДС, се противопоставихме на изграждането на общинско БКС. И в момента темата се развява като знаме в някои предизборни кампании, но когато някой ми покаже печелившо държавно или общинско дружество, мога да си променя мнението и да се съглася, но за съжаление никой не може да ми покаже такова нещо – просто България не е готова да имаме държавни и общински предприятия със сравнително добър мениджмънт“, обясни още местният лидер на СДС.

Костадин Костадинов предаде най-искрените пожелания за успех на Методи Чимев на предстоящите избори от името на президента Петър Стоянов (1997 - 2002 г.)

От своя страна инж. Чимев благодаря на местното и на националното ръководство на СДС за подкрепата и посочи, че коалиционният модел ГЕРБ – СДС бе проверен на евроизборите, показвайки, че работи.  „Очаквам нашите съграждани да проявят разум на 27 октомври и да направят верния избор, но по-важното е конфигурацията на Общински съвет, имайки предвид многото листи и многото заявени кандидати. Не знам дали всички от тях си дават сметка, че влизането в Общински съвет не е само въпрос на престиж, не е само въпрос на присъствие, не е само въпрос на изява преди медии и камери. Работата на Кмета, а и изцяло развитието на общината зависи изключително много от работата на Общински съвет. В моя скромен опит от 8 г. съм се нагледал на много ситуации, в които, честно казано, здравият разум на част от колегите явно е убягвал. Тук е мястото да благодаря на групата на СДС и на г-н Костадинов за активното му участие и многото разумни предложения и за това, че, когато е трябвало, е правил и компромиси“, каза кандидатът за трети кметски мандат, с №43 в бюлетината.

Инж. Чимев изрази надежда, че следващият Общински съвет ще бъде така конфигуриран, че хората, които имат добри намерения и опит, да присъстват в него. „Показахме, че можем да работим – и общинска администрация, и кметският екип, но това показа и Общинският съвет. Искрено се надявам да продължим да работим заедно и в новия Общински съвет“, обърна се инж. Чимев към Костадин Костадинов.

Местният лидер на ГЕРБ Ивайло Константинов отбеляза, че новата история на България показва, че най-естествените съюзници в политиката са ГЕРБ и СДС. „В досегашния мандат това бе една от най-ползотворните коалиции. Европейските избори също го показаха. Искрено благодарим за изключително градивното присъствие на СДС в местния парламент. Имат винаги достатъчно остра реакция, когато нещо неправилно сме предлагали и са винаги изключително позитивни по отношение на всички добри идеи. Благодарни сме за подкрепата към Методи Чимев, защото Дупница е син град, а синьото е преди всичко СДС. Надявам се не само да победим, а да победим в намерението си Дупница да изглежда все по-добре и след 4 години да има още повече неща, които да покажем на гражданите“, отбеляза Константинов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)